עבודת חקר מילים להתחלה

זהו הבלוג של יניב רובין גיא סימון וירדן סמוראי. בבלוג זה אנו נראה את תוצאות מחקרינו ואת תוצרי העבודה.

נקווה לכמה שיותר תגובות

יום שני, 14 בפברואר 2011

משימה מספר 2- נושא החקר

נושא החקר:  זיהום הקרקע

מדוע בחרתם בנושא זה ומהו הקשר שלכם לתחום:  בחרנו בנושא זה מכיוון שזהו זיהום אשר אנו נחשפים אליו כל הזמן ויכולים לראות אותו כמעט בכל מקום. כשאנו יוצאים לטיולים בטבע ואנו רואים פסולת של אנשים זה מכעיס אותנו וגורם לנו לחשוב על זיהום זה ותוצאותיו האפשריות ובגלל זה אנו מתעניינים יותר בתחום זה של הזיהום.

שאלת חקר: כיצד זיהום הקרקע והסביבה יכולה להשפיע על פירותיו של הצמח? המשתנה הבלתי תלוי הוא הזיהום מכיוון שהוא זה שמשפיע על הצמחיה וכלום לא משפיע עליו. המשתנה התלוי הוא הפרי של הצמח מכיוון שהפסולת משפיע עליו ובכך הוא הופך להיות מושפע.

הדרך שבה אנו נעשה את הניסוי: אנו נעשה ניסוי בכדי לחקור את זיהום הקרקע. הניסוי יתבצע בכך שאנו ניקח ארבעה צמחים ונשתול אותם באדמה. 2 מצמחים יהיו באדמה נקייה (2 בכדי שיהיה בקרה) ו2 יהיו באדמה מזוהמת וכמובן שכל תנאי השמש והמים והטמפ' יהיו שווים. בכך אנו נבדוק את השפעת הזיהום בקרקע על צורתו,צבעו,בריאותו וגודלו של הפרי.






טביעת רגל אקולוגית וקיימות- משימה מספר 1


טביעת רגל אקולוגית:
הוא מונח המתאר את התערבות האדם בטבע ואת ההשתמשות שלו במשאבים המתכלים והממוחזרים של הטבע.
מודד ומגדיר את שטח האדמה והמים הנדרשים לספר את הצרכים ולקליטת פסולת של אוכלוסייה


קיימות:
פירושה היכולת להמשיך לקיים תהליך או מצב לאורך זמן ברמה קבוע מסויימת.




הקשר בין קיימות לבין טביעת רגל אקולוגית: היא שטביעת רגל אקולוגית היא נסיון להגדיר מדד כמותי למשאבי הטבע הנדרשים כדי לספר את הצרכים ולקלוט חומרי פסולת של אוכלוסייה בעלת אורח חיים נתון, קיימות היא איגיאולוגיה שמדברת על תפקוד תקין של החברה והסביבה הטבעית במשך שנים רבות.זאת אומרת בכדי שהקיימות תתקיים באופן תקין צריך שטביעת הרגל האקולוגית תהיה קטנה עד כמה שאפשר וככה כל דבר מדבר על השני.